Lõvipoisid Leo ja Lui jõudsid koju

Mõisakoolide näituse lõpetamisel kuulutati välja OÜ Kiili Betoon poolt valmistatud betoonist lõvide konkurss. Tõstamaa kool võitis lõvid endale ning nüüd on lisandumas kooliellu mitmeid uusi tegevusi. Igal sügisel moodustame kooliperega ümber mõisahäärberi energiaringi ning lõvid on energiaketi kaheks lüliks.  Kevadeti valime õppeaasta lõvipoisi ja –tüdruku (kõige väärikamalt käitunud õpilased) ning talvel lumest lõvikujude valmistamise võistlus. Samuti tellime lõvikostüümi, millest saab kooli maskott ning see hakkab kooli üritusi elavdama. Lisaks saavad lõvidega tutvust teha Tõstamaa suveteatri külalised, hinnanguliselt on kolme suvekuu külastajate arvuks 5000….6000 inimest. Kaks lõvi leiame ka Stael von Holsteinide vapilt. Maailmakuulus sanskritoloog Alexander Stael von Holstein  reisis palju Idamaades. Legendi kohaselt tõi mõisahärra lõvid reisilt kaasa. Üks pääses plehku. Mõisa tellisetehases avastati põletamata tellisepätsi pealt lõvi käpa jäljend (telliskivi on praegu häärberis külalistele eksponeeritud ja legendi tutvustavad giidid) Enne, kui mõni tõstamaalane nahka oleks pistetud, saadi elukas kätte. Nüüd hakkavad kuninglikud loomad Tõstamaa mõisa valvama.